Alla inlägg den 1 april 2009

Av Johanna - 1 april 2009 18:02


Fann den här artikeln på Aftonbladets sida:


http://www.aftonbladet.se/wendela/article4753933.ab


Ja vad säger man? Hur ska man börja?


De har ju en helt annan kultur i Sydafrika än vad vi har i Sverige så det går ju definitivt inte att jämföra, det går inte att sätta sig in i det och det går verkligen inte förstå.

Inte om man inte varit där och det har inte jag.

Jag reagerar som jag gör utefter hur jag lever i den kulturen vi har i Sverige. Här i Sverige är homosexualitet acceptabelt, något fullt normalt.

Så det är ju helt befängt att man straffar det med våldtäkt, att man straffar det överhuvudtaget.

Hatbrott händer här oxå, även fast man inte vill tro det. Men förhoppningsvis bryr sig polisen och försöker göra något åt det. Jag kan visserligen ha fel, men jag hoppas innerligt att jag inte har det.


Det som är det hemska i artikeln är inte att den homosexuella kvinnan fick ett straff, utan det hemska var ju att hennes barn fick ta det straffet.

Hennes barn blev våldtagna för att de  inte oxå skulle bli homosexuella.


Hur tänkte de där undrar jag?

Om man "ska bli" något så är väl risken(lr vad man nu kallar det i det här fallet) större att man blir homosexuell när man vet vilka svin till karlar det kan finnas?

Jag tror knappast att dessa flickor kommer att se på män med beundran efter att de våldfört sig på dem och dessutom skadat deras underliv.

Hur ska det nånsin kunna lita på män igen?


Nu var detta ett straff som dessa män tagit på sig att utföra, inte något som hon blivit dömd till. Så man kan ju undra om det var för att straffa kvinnan lr om det bara var ett svepskäl att få våldta.

Eller kände männen sig svaga av att kvinnan visste vad hon ville och att hon INTE ville ha dem?

Ja frågorna är många, som alltid vad gäller såna grymma handlingar.



Av Johanna - 1 april 2009 17:16

Bytte blöja på Lillan just och när vi passerar spegeln brukar jag hålla upp henne så hon får se sig själv. Men tidigare har hon bara tittat på mig och inte alls sett sin spegelbild, men idag gjorde hon det och log brett!

Så gullig!

Så jag har nu tagit fram hennes spegel-mjukis-grej och lagt den utmed henne på lekfilten, så nu ligger hon där och vrider och vänder på sig och kikar.

Och hon har redan favorit leksaker, sin snuttefilt och flodhästring:-)


Det är så roligt att se dem utvecklas och man läntar hela tiden efter nästa steg. Men samtidigt har man lite ångest över att tiden går så fort. Ibland vill man bara stanna upp här och nu.

Av Johanna - 1 april 2009 16:48

Ja så mötte jag upp Anna på stan, något försenad som vanligt, knallade runt lite och försökte hitta kläder till helgen men icket att jag hittade något. Får göra ett nytt försök imorn istället.

Hittade däremot lite ögonskuggor och sminkborstar. Så nu är det bara att träna att sminka sig tills man blir riktigt bra!


Sen gick vi till bion, det var ingen kö och ingen annan där än de som jobbade så vi skojade med varandra om att vi kanske var de enda där.

Och mycket riktigt!

Haha, vi hade hela bion för oss själva. Tur är väl det, för jag kan bli riktigt pinsam ibland. Jag skrattar precis så högt jag vill när jag tycker att något är kul, och det uppsattas visst inte av alla andra??

Förutom att vi såg på en komedi då så skulle man kunna undra om man var med i en, för såklart lyckades jag spilla ut rätt mycket popcorn, och de jag inte spillde ut drällde jag över mig själv lr råkades sprätta iväg på nått konstigt vänster.

Var bara rena turen att jag lyckades behålla drickan i pappersmuggen, tur det finns lock för klantskallar som jag.


Nå när vi nu var ensammen där blev vi ordentligt omhändertagna, de kom tom och frågade om ljudvolymen var ok. och om han behövde tända lr släcka några lampor. Sjysst!


Nu tänkte de väl att när det bara kom oss två så ska det väl inte vara så mycket att städa, för aldrig kunde det väl tro att två personer(lr egentligen bara en) kan stöka så mycket. Men det är jag det, om det är något jag är bra på så är det att vara klantig och att stöka!



Av Johanna - 1 april 2009 10:39

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=4743363


Hahaha, hur bra var inte denna?

Särskilt:

"Men under träning råkade han bita en farbror i Ånge som skulle posta ett kuvert. Inte hade han någon hund. Alla gör vi våra misstag."

Av Johanna - 1 april 2009 09:15

Idag fyller Anna år, Grattis gammschärring!

En dag närmare trettio!


Nå vi har planerat att gå på barnvagnsbio, en Shopaholics bekännelser, passar oss perfekt! Innan det en liten runda på stan. Ska bli trevligt, är ett tag sen man var på bio och lär ju dröja tills nästa gång igen.


Kjolen jag sydde på igår, verkar bli lite fööör somrig så jag får se om jag har den till helgen. Annars ska jag kika runt efter kläder tills dess, och skor.

Alla min skor är ju hos mamsen, så de blir ju knöligt att få hit dem. Även om jag har rätt många snygga:-)



Av Johanna - 1 april 2009 09:09

Alltså fatta vad jag garvade när jag såg det här, VILKEN PUCKAD KILLE!

 Han ville säkert bara inte vara otrevlig, men hur trög får man bli?

Jag tyckte ändå tjejen hade bra mycket tålamod.

Jag hade gått direkt och inte kommit tillbaka.


Älsklingen tyckte det var så pinsamt så han drog täcket över huvudet och ville inte se, hahaha.





Ovido - Quiz & Flashcards