Direktlänk till inlägg 7 mars 2009

Film

Av Johanna - 7 mars 2009 10:33

Vi har börjat se mycket film på sista tiden, lr varje fall jag, han somnar ju hela tiden. Jag har inte varit så superintresserad av film, men han har velat se så då har vi gjort det. Att han då somnar varenda gång är en annan sak.

Igår såg vi(läs:jag) Changeling med Angelina Jolie, den var bra och spännande, men slutade inte alls som jag ville. Var faktiskt lite obehaglig emellanåt.

Sen jag fick barn har jag blivit så fruktansvärt blödig så vissa saker i filmen var lite jobbiga. Men i hela taget var den bra.

Den handlade då om en kvinna sdom kommer hem från jobbet och hennes son är försvunnen. Efter mindre än ett halvår kommer pojken tillbaka, men det visar sig att det inte alls är hennes son, men ingen tror henne. Alla tror att hon blivit hysterisk och psykiskt sjuk.

Mycket spännande.


I förrgår såg vi Undergången som handlar om Hitlers sista dagar i livet. En väldigt lång och lite seg film, men är man intresserad så är den helt okej. Där var även en del jobbiga scener för de som är blödiga.

Dock blev man lite konfunderad ibland, hur mycket i den filmen är fiction och hur mycket är fakta? För vissa saker stämde inte med vad vi har fått lära oss. Hoppas iaf att det mesta var sant, för jag tycker inte om när man fantiserar om saker då det finns fakta om hur det gick till på riktigt.

 Man fick en mycket större inblick i hur de kan ha tänkt och hur mycket nationalsocialismen betydde för dem. Alla har vi väl hört uttrycket "Alla blir vi saliga på vår tro". Och det stämmer, de levde väl efter tanken att en värld utan nationalsocialism är inte en värld de vill leva i(hur puckat det än låter).

Jag känner att jag lärt mig, mer än att jag blivit underhållen, men det är ju oxå givande.

 Efter den här är man ännu mer sugen att se Walkyria, men jag är rädd att det är för mycket Hollywood i den. Vi får se vad jag tycker, ska se den till veckan hade vi tänkt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 16 juli 2009 17:42

Jag har nu skapat en ny blogg, då jag inte riktigt är nöjd med denna.   Så kom nu ihåg att ändra under favoriter och på blogglovin innan jag tar bort denna, ni får bara några dagar på er!   http://denjagblev.blogg.se/?tmp=16174202 ...

Av Johanna - 16 juli 2009 15:52

Morsan ringde sent igårkväll och frågade om det gick bra att det kom på besök idag och visst gjorde de det! Så det kom hit på förmiddagen nångång, vi drack kaffe och surrade. Sen gick vi en kortis med hunden, och sen snabbt ner på stan att käka, sush...

Av Johanna - 15 juli 2009 20:54

Kanske inte riktigt men nästan. Bjöd hit Ingela med sina barn på middag idag och tänkte göra GI-pizza. Pizza tycker väl alla barn om? Och joodå visst gjorde de väl de.   Så jag letade fram recept, om började sen, ja eller sent kanske man också kan ut...

Av Johanna - 15 juli 2009 15:34

Har försökt städa nu lite grand, med betoning på försökt. För det blir inget vidare bra resultat när man har en treåring som fördärvar allt man just gjort, som gnäller och tjatar om vartannat och sen blir sur och härjar för att han inte får som han v...

Av Johanna - 15 juli 2009 14:09

Jag har varit på stan just med Anna, jag skulle vela säga att det var trevligt men...det var det ju inte. ...Alltid trevligt och träffa Anna, så det var ju inte det.   Men jag kom på varför jag inte varit på stan på flera veckar när jag väl var där. ...

Ovido - Quiz & Flashcards