Alla inlägg under oktober 2008

Av Johanna - 25 oktober 2008 10:29

Jaha då var det lördag, vad ska man hitta på idag? Älskade har gått på gymmet för en stund sen och jag är här hemma med Lenkan.

Idag är det kalas hos min systerdotter, vi kommer inte att fara, vore skönt nu med en helg utan att behöva pendla fyrtio mil. Men jag har skickat en present, så jag hoppas hon blir glad ändå. Och på Onsdag fyller hennes mor fyrtio år, vet inte vad jag ska köpa för present ännu, men får väl hitta på något. Det är ju mitt i veckan så vi får väl fira hon till helgen då istället.

Sen är det ju Hallowen och du sku Brorsan och Maria ha fest, så vi kikar väl in där en sväng. Givetvis är det maskerad, så vad ska man då hitta på?

Om jag hade vetat var jag hade mina dreads hade jag ju kunnat ha dom, men fasiken åh!


Nä nu ska vi äta frukost!



...

Av Johanna - 24 oktober 2008 16:04

Morgonen började ju inte så muntert direkt, det var ju dassigt väder ute, så jag gick med voffen medans pojken var kvar inne. Jag hade ju hoppats han skulle hinna sova innan vi for på badhuset, men nej det ville sig icket. Så när jag fick Messet av Anna att vi sku mötas upp, så var han så trött att allt bara blev fel. Men väl framme på Edda så fick han ny energi och busade och lekte, han var faktiskt jätteduktig och höll sig vid mig hela tiden, inge bråk lr trots alls, vad skönt!

Vi bastade oxå lite, och med lite menar jag LITE, men det var ju typ första gången så vad kan man förvänta sig.

Han var så duktig och jag är så stolt.

Det var roligt att träffa Anna och Michelle oxå, men vi hann inte prata så mycket, hoppas vi träffas fler gånger då istället:-)

Lenkan har ännu inte förstått det där med att leka med andra barn utan han leker mest utmed, så det är ju lite synd när han väl träffar andra barn.

Men han är ju snäll och bråkar inte, så det kommer nog tillslut.


Väl hemma var pojken vrålhungrig och åt upp all mat han fick och ville sen ha mer, men fick en yoghurt istället, och sen var det bara gå ligga för han, och jag tror han somnade direkt! Han måste vara helt slut, min älskade pöjk!


Snart kommer nog Älskade hem, han pratade om att vara hemma tidigt, men att chefen hade satt ett möte till klockan tre, så får se när han då dyker upp. Måste åka och handla, har slut satsumas!!


Vad det annars blir av resten av kvällen vet jag inte, men jag blev trött själv av badandet, så det blir nog lugnt.

Jag har nu hunnit en bra bit på andra benet på bäbisbyxan så kanske jag hinner bli klar, vem vet:-)

Av Johanna - 24 oktober 2008 07:49

Värst vad det blev tidigt idag då! Pojken som somnade så sent borde ju sova extralänge idag tänkte jag, nå inte! Han vaknade när Söt for på jobbet kvart över sju(Woaw rekord Älskling!), så då var det väl bara kliva upp själv då innan han river ut hela lägenheten. I vanliga fall har jag alltid lugnt kunnat sova vidare fast pojken vaknat, men nu tar han sig själv och äta, vilket inte är så skoj efteråt får oss andra som måste städa upp röran.

Nu ligger han dock och ser barntv, just sånt som jag alltid sagt att jag aldrig skulle tillåta, tv på morgonen,för att inte snacka om vilka skitbarnprogram det är! Huvva!


Idag har jag lovat Lenkan att fara och bada på badhuset, om det blir som vi tänkt får vi även sällskap från en annan liten tösabit och mamma. Vore jättebra för Älsklingsungen.

Jag räknar med att det blir jobbigt, men det får man väl ta, man måste ju iaf testa. Vem vet han kanske sköter sig;-)


Började sticka ett par gula bäbisbyxor igår och är snart klar med ena benet, så om jag nu är mig själv så är dom klara ikväll. Har ju värsta planerna på allt jag ska sticka till grodan, om jag nu hinner:-D

Av Johanna - 23 oktober 2008 21:17

Nu orkar jag inte mer, fyfan vilken helvetisk kväll det har varit och än är...

Älskade var sen(som vanligt), då hade pojken härjat som en tok, spritt ut alla leksaker överallt, öppnat damsugaren och tagit ut damsugarpåsen, osv. Sen när Älskade då väl kom hem och man vill prata så gapar pojken och ska överrösta en hela tiden. Inte ens en mening får man säga utan att man avbryter.

Jag lagar mat medans pojken fortsätter härjar på.

Han äter sen  inte maten, och jag försöker få han på pottan, igår bajsade och pinkade han ju ner sig just efter att jag sagt att han sku gå och göra det på pottan, så jag vill inte att det sku hända igen. Men nej det kom inget, bara pink, men jag sa att han sku stanna kvar där. Ja då gick jag och bytte sängkläder under tiden, och hörde hur han tramsade på toan "mamma å den dada", Gulligt tänkte jag, tills jag kom på toan och såg vad han höll på med...Han satt och lekte med leksakerna i pinket i pottan! Då vart jag fly förbannad och körde ut han. Fick ju börja skura då givetvis. Sen fortsätta att byta rent i sängen. När det var klart så la jag han i sängen och sa att han sku stanna där och jag gick och duschade. Jaha när jag då är färdig så är det sjö i hela badrummet, jävla förbannade otäta duschkabin!

Går och hämtar en handduk och vad får jag se? Jo pojken har rivit ut alla sänglådorna ur sängbordet och sitter och jorvar på golvet, jaha vad ska jag göra?

Återgår till toan för att försöka få upp det där jävla vattnet, skura igen alltså, SUCK!

Nu orkar jag inte mer, pojken springer fram och tillbaka och gör allt för att slippa gå och sova.

Nu har jag lagt han och hoppas att det är sista gången för ikväll.

Där får man för att man haft en relativt lugn vecka utan alltför mycket trots...

...

Av Johanna - 23 oktober 2008 13:31

Har just kommit in efter att ha varit ute med voffen och stannat på Nordanålekparken för att pojken sku få leka av sig. Sen vart jag så irriterad på hemvägen så det var inte sant. Inte över nå särskilt egentligen bara vart det. Nu har sonen dock lagt sig på soffan och somnar nog snart, så jag får nog tid att lugna ner mig hoppas jag. Livet är inte alltid helt lätt.


Ja då är vantarna äntligen klara, tog ovanligt lång tid för att vara mig, men jag tar mig aldrig tid att sticka nuförtiden. Men nu måste jag börja på ett par bäbisbyxor, vi har ju bara köpt ett par för tanken var ju att jag sku sticka resten...Men nu ser man ju hur det gick...

Av Johanna - 23 oktober 2008 09:18

Mmmm...Jam Jam vad gott det var med Subwaymackor igår,det skulle man inte kunna äta för ofta:-D



...

Av Johanna - 22 oktober 2008 17:41

Har just klippt håret på pojken, vad duktig han var som satt till hela tiden! Fast han ville förståss pilla i håret som han alltid gör. Och sen killade det ju lite grann när håret föll ner innanför tröjan. Men jag trodde aldrig att han skulle sitta så duktigt!


Ikväll blir det mackor från Subway, det är så GOTT! Men synd att det är så dyrt annars sku man alltid äta där!


Glömde ju säga! Har köpt bäbisblöjor idag, är så nyfiken så jag bara måste öppna och se hur små dom är sen, men jag väntar nog tills älskade kommer hem. Känns helt ofattbart att man ska ha en liten en igen.

Kom på idag att det var ju den här veckan dom hade visning på förlossningen och bb, men jag hittar inte lappen om vilken dag och tid det är, så vi missar nog det. Typiskt. Nåväl var ju aldrig på nån visning på Sunderbyn(för dom hade ingen) men hade ju gärna velat se om det är jättegammalt och sunkigt här. För då hade jag ju lika gärna kunna föda på Sunderbyn igen isåfall, för där var det då jättefint. Här är ju bb-avdelningen i anslutning till barnmorskemottagningen så det är ju en massa spring där jämt. På Sunderbyn är det ju bara BB.

Jag är inte ett dugg nervös för själva förlossningen i sig, men jag är supernervös för hur allt runt omkring är, vad det är för personal, hur lokalen ser ut osv. Är så rädd att det inte ska bli lika fint som då jag födde pojken. Jag hade aldrig kunna tänka mig hur fint dom gjorde, tappade upp ett bad med tända ljus och så...

Men nu har dom visst en ny policy att man inte får ha tända ljus, brandrisken...

Det ska jag packa ner i väskan, doftljus och grejor, nog måste man ju få ha det i rummet när man är där? Sjukt vore ju annars...ska fråga på föräldraträffen om det...

...

Av Johanna - 22 oktober 2008 13:35

Jag vet jag ska inte säga något, men jag kan inte låta bli. Vilken bra dag jag haft hittils! Nästan inga sammandragningar alls, jag känner mig nästan ogravid!

Först gick jag och Lenkan till en lekpark, där höll jag på att reta ihjäl mig på några alldeles för stora ungar som var och "lekte" där, och sen var hunden heltokig över en katt som höll sig därikring. Katter retas allvarligt med flit, man ser det ju på dom. Man kan riktigt se på dom hur dom tänker "haha,du din äckliga hund kom och ta mig om du kan!".

 Hunden bara sprang fram och tillbaka i kopplet och slet och gnällde över den där katten och man kan ju få ett nervsammmanbrott för mindre, lr i varje fall jag. Nåväl, sen gick vi hem med voffen och drog vidare mot stan. Har ju funderat på att fara och bada då som sagt med pojken, så vi köpte ett par badbyxor och provade nå fina vintervantar åt honom. Men dom satt faktiskt inte så bra på som jag hade hoppats, men dessutom tjorva han ju bara när vi sku prova så det kan ju vara det då.

Och sen gick vi vidare till Hemköp. Som vanligt handlade jag för mycket än vad jag egentligen orkar bära, men hela backen upp gick hur bra som helst! Visst var jag rejält andfådd, men inte en endaste sammandragning!

I vanliga fall, när jag går utan tungvagnen och matkassar, så brukar jag vara så slut halvvägs att jag tror att jag ska dö. Men nu kunde jag gå i värsta hurtiga farten uppför utyan nämnvärda problem.

Tom trapporna med pojk och grejor gick hur bra som helst!

Men bara därför lär jag väl få ena helvetes förvärkar ikväll, garanterat.


Hoija nu ligger pojken i sängen och är tyst, så han kanske har somnat, kanske sku ta och sätta mig och sticka färdigt mina vantar nu nångång, fast jag har iof skola oxå,usch usch...


Ovido - Quiz & Flashcards