Alla inlägg under oktober 2008

Av Johanna - 17 oktober 2008 09:19

Usch var så trött nu på morgonen att jag inte orkade fara till skolan,det blev en sen kväll igår!

Jag följde med Lotta på sminkparty hos en tjej på Moröhöjden, och vi blev där hela kvällen, klockan var närmare tolv när jag var hemma!

Det var verkligen jätteskoj, träffade jättemånga roliga människor där, och vi pratade och pratade och pratade så tiden bara flög iväg, och tjejer i sällskap med en massa smink, ja ni fattar;-)

Det var verkligen jätteskoj. Beställde mig lite gojs oxå givetvis, men avslöjar inte vad det är:-D


Idag vet jag ännu inte vad jag ska hitta på, måste plugga förståss, min sista ensamma dag utan Lenkan så bäst att passa på nu, för sen blir det körigare. Söt ville att vi skulle ut och äta sen ikväll men vi får se, har ju tagit fram kyckling från frysen och tänkte dra ihop det med lite mango chutney och grädde. Jam Jam!

Dessutom är det så pissigt väder ute, så det känns lite sisådär att klä upp sig och gå ut.


Imorn kanske Sväris kommer, men vi får se, så då måste man ju ha det städat och fint. Hugaligen!

Av Johanna - 16 oktober 2008 15:50

Jaha då var man hemma igen, idag var det tungt på skolan, verkligen jobbigt.

sku ju göra matteprovet idag, så vart jag sen typiskt, jag som lovat att komma tidigare. Kom dit med inställningen att det ändå var kört, men jag kunde faktiskt räkna några tal, men om det vart rätt är ju en annan sak,gissade sen på en massa. Tänk om jag får godkänd? Tänk om! Nä det är ingen idé att bygga upp förhoppningarna.

Sen gick jag till fiket och tog mig en macka och försökte läsa dom där två kapitlena i Samhälls, men jag kunde inte koncentrera mig, ingeting gick liksom in! Gick till klassrummet och försökte ögna igenom på lektionstid, men hände inte så mycket i min hjärna.

Men sen när jag hade haft redovisningen så sa han att det gick bra, men bra som i vaddå? Bra som att jag klarade det lr bra som i mvg?

Det förstnämnda gissar jag på.

Sen fick jag lite info om provet som är om nån vecka, fan det ska jag råplugga till, måste få alla rätt då!


Har haft så ont i ryggen idag, och SD såklart då, var väl delvis för att det var så tråkigt på lektionen att det var det enda man kunde tänka på. Har oxå börjat känna av höfterna litegrann nu, om det är pga vädret lr om det är foglossning som börjar komma vet jag inte, men det värker i varjefall.

 Förra grav. så trodde jag att jag hade ont i kroppen för att jag inte rörde mig tillräckligt, men nu rör jag mig, fortfarande inte tillräckligt, men ändå massor mer, och har ändå ont. Har alla gravida såhär ont i kroppen?

En graviditet är ju en fantastisk upplevelse verkligen, men det är inte smärtfritt. Att inte ha nån ork, att jämt ha ont, att vara såhär klumpig och inte röra sig som man vill, det är inte roligt. Men att veta att det är något som växer i en är fantastiskt, att snart ska man få en liten som man har gjort, som vi har gjort. Något som är en del av mig och en del av Älskade. Det är fantastiskt.

Av Johanna - 16 oktober 2008 08:56

Jaha, så då har jag matteprov idag, satt och försökte förstå mig på talen igår, men trots att jag fick hjälp av älskade så blev det bara ännu snurrigare. Jag trodde att jag iaf skulle förstå det där akpitlet, men det går inte, jag kan inte. Och nu ger jag upp, alltså jag kan inte sitta och lägga ner en massa energi på något jag ändå kanske inte klarar av och då kanske få sämre betyg i dom ämnen som jag borde få bra i. Som det är nu måste jag prioritera. Jag kan bara plugga varannan vecka, är gravid och trött, har ont, och har studier för heltid. Men det går inte, jag måste välja vilka ämnen som är viktiga och engagera mig i dom istället. Man kan inte vara bra på allt och det måste man inse, men känns ändå så pissigt att bara strunta i något. Och att dessutom ha ett ig i betyget, nä det känns inte alls bra.

Men det där går inte, jag har bestämt mig att jag far dit och gör provet och så får det bli ett ig då.

Har så mycket i dom andra ämnena kvar att göra oxå, fan...


All min energi från igår känns som bortblåst, men blir nog bättre sen lr så blir det inte det...


Söt sku igår lägga ett bud på ett hus vi sett på för nån vecka sen, men hade så mycket på jobbet så det blev inte. Så han får göra det idag istället. Vi har tänkt lägga ganska lågt, så det är kanske inte så troligt att ägaren tar det. Men det kräver en del renoveringar redan nu så, för att vi ska ha råd så måste vi lägga lågt. Sen har man ju börjat bli lite smått skraj oxå när ekonomin är så svajig. Vi har ju en lägenhet att få såld oxå. Lånelöftet gäller ju inte förns vi har en köpare på lägenheten.

Nä usch jag behöver verkligen inte det här just nu, så mycket med grvaidhormonerna nu. Drömmer mardrömmar varje natt, och känner verkligen behov att få boa, och så är det den här konstanta oron, hur ska det gå? Hur ska vi kunna bo två vuxna och två barn i en tvåa? När bebben vaknar på natten kommer ju även pojken göra det, och ingen får sova ostört.

Sen alla dessa trappor, allt som ska bäras, baby, hund, treåring, skötväska, barnvagn... Gör ju inte saken bättre att det är supertrafikerat utanför och sonen i trotsåldern och gärna vill springa iväg.

Känns inte bra just nu.

Jag vill flytta nu!


Nä måste sätta mig ner en stund och plugga nu innan jag far till skolan, huga.

Av Johanna - 15 oktober 2008 16:00

Har just kommit innnanför dörren från skolan, och det har gått jättebra på skolan idag, och så ser jag där på hallmattan ett paket liggandes, mitt paket från everydayminerals har kommit! Man kan nämligen beställa gratisprover av mineralsmink från deras hemsida,det enda man behöver betala är frakten, på 34 kr. Vilken dag alltså!


Ja Samhälls var ju lika urtrist som alltid, man bara väntar och väntar på att lektionen ska ta slut, när den väl gjorde det, frågade en tjej från klassen om vi skulle gå på fiket, så då gjorde vi det. Sen kom vi försent till Svenskan, men det gick bra ändå.

Det var rätt kul, men såg lite för mycket film, roligare när vi får uppgifter tycker jag.

Sen följdes jag, hon och en kille från klassen åt en bit på vägen hem.

Sånt där gör min dag, sånt som jag i så många år sett andra göra, gör jag nu själv. Låter kanske trivialt, bara att få följas åt några meter, men tro det lr ej sånt har inte hänt mig. Jag har inte bara kunnat umgås så där lättvindigt med folk, sådär självklart.

Att bara "Jaha, ska ni gå åt det hållet? då följer jag med!".

Jag vet ju att det är för att jag börjat ta för mig mer, men även att här känner jag att jag inte behöver skämmas för mig själv, här kan jag vara mig själv, och det är inget konstigt med det. Det känns så skönt att bara kunna vara, ingen som har förutfattade meningar (lr jo det finns säkert men inte som förut), ingen som vet vem jag är, alla mina misstag, och jag kan nu börja visa mitt riktiga jag. Jag kan känna att den jag var, är inte den jag är, min bakrund har format mig, men jag har ändå förändrats.

Jag har fått en nystart.

Vissa dagar är hemska, jag känner inte en käft här, jag kan inte bara fara och hälsa på någon, jag kan inte bara gå på stan och fika med nån, men jag känner ändå att varje dag, är inte en kamp som det har varit förut. Jag behöver inte våndas för vem jag ska träffa ute, nu kan jag gå med hakan högt.

Jag känner att jag går framåt,  vissa dagar står jag bara och stampar, men jag går i varje fall inte bakåt.

Så har dagen varit hittils, trots sammandragningar och väldigt mycket bök i magen som vanligtvis gör mig trött, har jag nu fått extra energi!

Av Johanna - 15 oktober 2008 09:58

Huga, ska fara på skolan alldeles strax är det tänkt, men fick så ont i magen, fan vad jobbigt att gå.

Känner mig en aning stressad, tänkte göra färdigt ett arbete igår till svenskan idag, men si di hann jag inte, så det får bli på Måndag istället, har Matteprov imorn oxå så jag måste räkna ett kapitel till, och sen ska jag läsa två kapitel i samhälls som jag ska redovisa imorn. Helst hade jag velat lämna in rapporten till imorn, men det kommer jag inte hinna, får väl ta med Lenkan och lämna in den nästa vecka istället.


X:et ringde igår och undrade hur vi sku göra med pojken nästa vecka för han och hans tjej reser ju bort på fredagen som är hans vecka eg. Han undrade om han sku ha pojken fram tills dess, men det blir ju två veckor utan En Lenka så det sa jag att det klarar jag inte av, men jag skulle återkomma om det. Så då tänkte jag att jag hämtar honom på Måndag, tillsammans med datorn jag ska få låna av syrran (tack så mycket förresten!). Då kommer jag få ha han ganska länge, men hellre det än för lite, nåväl Då får ju X:et återgälda det om vi ska resa bort lr nått istället.


Nä nu måste jag fara på skolan!

Av Johanna - 14 oktober 2008 11:33

Har varit på skolan på morgonen nu, tänkte göra matteprovet, men nä lärarn har ju inte hört av sig om det går bra, så jag for på programhanteringen istället. Pratade med läraren och dom kunde inte ordna fram 2007´s version av word, nähe, fan vad efter dom ska vara då. Men om jag kunde ha med mig en bärbar får jag göra provet på den på skolan om jag vill. Så jag tänkte höra med syrran om jag ev får låna hennes, annars köper jag mig en, har ändå tänkt köpa mig en bärbar så...


Har packat bebisväskan nu oxå, fattas bara blöjor och tvättlappar, men det köper vi sen:-) Ska göra färdigt mobilerna sen:-)

Har lagt upp bilder på min pixbox på mina kreationer om nån vill se, ska uppdatera mera snart!


Igår var jag hos bm och sen var vi på föräldraträffen. Bebisen har vänt sig nu och ligger med rumpan ner, så har den inte vänt tillbaka sig till nästa gång så måste det göras ett vändningsförsök. Men så var det med sonen oxå, först låg han rätt, sen gjorde han inte det, men laga till sig tillslut så jag är inte orolig. Förövrigt var allt bra.

Föräldraträffen var flummig precis som jag misstänkte, hade lust att gå därifrån ett tag. Men sen fick vi sitta och bara prata och lära känna varann och det var ju bra. Men tyvärr var dom flesta i gruppen äldre än oss, så det kändes lite sisådär, men vi får se.


Idag måste jag göra klart lite svenska arbete, för sen blir det tre veckors frånvaro från skolan, är ju lov på den jämna vecka då jag inte har pojken,så otajmat!




Av Johanna - 12 oktober 2008 00:12

Usch, Pappan skulle ju hämta pojken idag så jag ringde på morgonen och frågade när, fick till svar "på eftermiddagen nångång", så vi gick på stan och shoppade. På vägen hem ringde jag igen, då var det ett tag kvar sa han, då var klockan vid tre. Sen vid sex ringde jag ytterligare en gång för att höra om han var framme snart, men då var han en och en halvtimme bort. Vad arg och besviken jag blev, så respektlöst! Han kunde ju ha sagt på morgonen att det skulle ta hela dagen alternativt ringa och säga att han blir sen, men inget av det. Vi hade ju planerat att gå ut och äta, men det gick ju inte, occh sen var vi ju bjuden på fest som vi fick stressa iväg senare till.


Först ville jag inte fara på festen när det blev sådär, men for ändå, och det var roligt, verkligt jättetrevligt att träffa nytt folk! Dock spårade det ju ur som det alltid gör på fester sådär inför utgången, och som nykter är det ju lite sisådär, men jag vet ju hur jag själv är så... Nä det var jätteskoj, roliga människor!


Nu har Söt somnat på soffan och jag kan inte sova, saknar pojken redan, fick kämpa med tårarna när han for,usch dom här separationerna börjar verkligen bli jobbiga.


Av Johanna - 11 oktober 2008 15:50

Oj idag känns det bättre, hade grymma förvärkar igår, det var som droppen av hela veckan som varit dålig. Men idag är det bra.

Morgonen började dock med mardrömmar, och en son som var gnällig, men sen har vi varit på stan. Och shopping gör gott för själen! Blev bjuden på fest ikväll oxå, så härligt att få träffa nytt folk! Hoppas bara inte att folket där blir besvärade av att jag är nykter:-S

Nå så jag har shoppat lite örhängen och sånt och en väst att ha ikväll,men vad jag ska ha till västen vet jag inte än...Skulle köpa dom där benvärmarna på Lindex, men dom fanns inte kvar,skit oxå, jaja,ska ha mina stövlar ikväll så för det gör det ju inget, ska försöka beställa benvärmarna från nätet istället.


På stan mötte jag även en klasskompis, så trevligt att äntligen träffa folk man känner, känns så tomt annars att bara gå och inte känna igen nån.


Ikväll lr eftermiddag kommer pappan och hämtar sonen, har det redan gått en vecka? den går alldeles för fort! Nå det är skönt iaf att jag slipper köra hela vägen till Töre i helgen, det är ju ändå en bit.

Vi tänkte ju gå ut och äta ikväll,men han blev ju då såklart mycket senare än planerat så vi kommer inte hinna om vi ska på den där festen,så vi får väl ta det imorn istället.


Har nu stickat färdigt även mössan som matchar strumporna till bebisen,ska lägga upp bilder när jag hittat min usb-kabel.

Ovido - Quiz & Flashcards