Alla inlägg under november 2008

Av Johanna - 11 november 2008 13:11

Men det var fasiken vad dagen här segade sig fram då...

Har suttit och sett på tv en stund nu efter att vi varit ute med hunden, men det är ju bara skit på, står inte ut...fan jag måste ta hit min Boxer, har ju ett abbonemang med svinmycket kanaler som jag inte kan se för att den ligger i nån kartong hos mor och skrotar. Så här får man nöja sig med basutbudet, huvva...

Nä så nu har pojken sett färdigt Shrek så då kan jag få lite tid vid datorn, och jäklar nu slocknade han?!! Det kan ha tagit få se...hmm,två minuter!!

Jahapp då är det bäst jag tar tid så han inte sover mycket mer än en timme. Igår gick det faktiskt jättebra att lägga han, vid halv åtta sa jag att han sku gå och pinka och sen gå och sova och han gjorde det, kom inte upp en enda gång! Så, skönt att äntligen få tillbaka kvällarna.


Nu är budgivningen på det här huset vi såg sist på avslutat och vi gav upp, det var ju en del renoveringsbehov så vi ville inte gå så högt, så då sket sig även det. Ikväll ska vi på en annan visning istället, inte i det område vi vill bo i, men huset var förjäkla fräscht, så det är ju värt att titta på iaf.


Ringde ju fk i morse, och fatta hur glad jag blir, det händer ALDRIG när man pratar med dom! Nå iaf, hade ju fått papper som arbetsgivaren skulle fylla i ang. mina inkomstuppgifter, men jag har ju inte haft en fast anställning sen 2005 och då skickade jag ju in dessa uppgifter då jag skulle vara föräldraledig med sonen. Nå iaf så jag ringde för att höra om jag sku skicka in inkomstuppgifter för sommarjobbet nu iår, nej utan det var ju för jobbet jag hade -05. Så jag frågade om jag sku ringa till fk i Kalix och be dom skicka uppgifterna vidare för dom har dom ju fått en gång redan, är ju lite puckat att skicka till en arbetsgivare man haft för tre år sen och be dom fylla i uppgifter. Nåväl, så sa hon "nä, men få se här nu, det ska jag ju kunna se här", dööööh?! Hade ni inte kunnat kolla det INNAN ni skickade papprena åt mig? Nåväl dom hade ju såklart alla uppgifterna och min föräldrapenning kommer att baseras på min inkomst jag hade då!  Fyfan vilken lycka! Jag som hade räknat med att få lägsta nivå på ersättningen, så jag har trott att jag inte sku kunna vara mammaledig alls, men nu kan jag ju det så jag kommer vara hemma till sommaren, lr efter sommaren, beror på om jag hittar nått vettigt sommarjobb. Men ska iaf läsa ett lr två ämnen iaf tror jag, jag kan ju ändå läsa i lugn och ro då...

Hejbara, ibland flyter allt på som det ska:-)

Av Johanna - 11 november 2008 08:59

Nu är det morgon, pojken sitter på pottan får se om han bajsar, han har inte gjort det på tre dar nu och alla som vet vad mjölkmage innebär, vet att det hör till ovanligheterna.


Måste ringa Fk på en stund, man hinner knappt begära papper om ersättning därifrån för att bli less, alla papper som ska in om och om igen. Sen ska dom ha in papper som dom redan har, bara för att, så jäkla störigt. Ovanpå det har dom en handläggningstid på minst fyra veckor...suck och stön...Nåja ska ju inte ha föräldrapenning än, men det är ändå störigt. Tur att man inte har med dom att göra alltför ofta...


Idag har jag inga planer ännu för vad vi ska hitta på, ser att det nog blir fint väder, så jag är så sugen på en lång promenad, men jag vet ju att det inte går....Som längst är det fyra veckor kvar nu, om det inte har hänt nå till den 6 Dec. så blir jag igångsatt. Men huvva, fyra veckor?! Den får gärna komma nu, nu,nu, NU!

Jag är så less, vill kunna röra mig som jag brukar, inte ha så ont, jag vill ha min kropp ifred, och jag vill att den lilla söta ska komma:-D

...

Av Johanna - 10 november 2008 16:05

Nu har vi målat färdigt, det var roligt!

Av Johanna - 10 november 2008 13:25

...får Grodan komma, vi väntar <3

Av Johanna - 10 november 2008 13:17

Jag vet, jag VET jag får inte säga något,för då kommer allt gå åt helvete, men vilken lugn dag det har varit!

Pojken trotsade lite när vi sku ut, men jag tänkte för mig själv "tålamod,tålamod" och det gick vägen, visst slingrade han sig och så, men hoh, det gick bra ändå!

Vi hann i tid till bm och allt!

 Där rände han omkring som en vilde, men det fick vara, han kunde juinte häva sönder alltför mycket där ändå. Sen gick vi hem, han ville se "Draken som heter Shrek" som han har suttiti och tittat på fram till nu.

 Och sen sa jag att han skulle sova en stund, och han la sig på soffan och somnade direkt!

 Han ska inte få sova så länge idag, ska försöka dra ner det så han somnar bättre till kvällen.

Och sen när han vaknar har jag lovat att vi ska måla lite, åååh måtte det här hålla i sig nu!

Av Johanna - 10 november 2008 08:42

Fredag:

En riktigt grinig dag, jag kände mig ledsen och deppig typ hela dagen, dåligt väder var det oxå, så det hade säkert med det att göra. Dagen kändes extra lång...

Men det blev bättre när Älskade kommit hem, då städade han lite medans jag gjorde middag och så, och sen for vi till Storsien. Vi var framme vid halv tio nångång. Så vi såg lite tv, fikade och gick och la oss.


Lördag:

Älskade har satti i rutin att stiga upp tidigt när vi är  i Sien och gå en sväng med vovven lös så hon får härja av sig lite. Och ganska skönt är ju det förståss. När han kom in åt vi frukost, såg lite tv och jag stickade. Familjen tog en promenad men jag stannade inne. Det regnade och jag  hade sammandragningar uta bara helskotta, hela dagen gick åt till att bara vila och ta det lugnt. Och det kan ju behövas ibland.

Sen somnade jag i famnen på Älskade när Dansbandskampen började, Älskade följer det programmet och jag får lov att plågas med. Han vill gärna se reprisen oxå, men där sätter jag stopp, hujja det får väl räcka med en omgång? *ryser*

Sen vaknade jag givetvis när alla andra gick och la sig, så jag fick sitta ensam uppe och se tv en stund,men det var rätt mysigt ändå.


Söndag och Farsdag:

Japp Älskade var ute med voff, och jag låg och drog mig liteinnan det var dags för frukost.

Sen segade vi länge framför tv:n, jag hann riva upp stickningen typ tre ggr och börja om innan jag blev nöjd så nu går det framåt tycker jag väl. Hann ju klart med dom gula byxorna i Fredags så nu ska dom bara sys ihop och nu har jag börjat med ett par gröna...

Sen fikade vi lite och vilade en stund, och gjorde oss iordning för avfärd.

Först in till kalix och tanka och inhandla godis, så himla sugen på mintpraliner och marmeladkulor...

Sen for vi vidare mot Töre, först att hämta Lenkan min och sen till Faren. Där satt vi och fikade en stund, och sen dök Brorsan och Maria upp med barnen, kunde inte ha passat bättre! Så då fick Lenkan leka av sig med Love, det var välbehövligt, för nu är det länge tills dom ses nästa gång igen.

Sen dök Syrran och klofsen upp. Så vi fikade och surrade en bra stund, men när barnen blev trötta så var det dags att röra på sig igen. Så vi for mot Skellefteå, pojken somnade i bilen innan vi lämnat Töre, och var så trött när vi var framme och jag fick väcka han. Stackars pojk...

Det var ju ljusparty på kvällen men det var för stressigt så jag hann inte med det, men får inte missa nästa, jag sku vela ha några doftljus till förlossningen så det blir lite mysigt.

Allt som allt har det varit en mycket lugn och mysig kväll, dock hade jag kunnat leva utan dom där hemska sammandragningarna och värken i ryggen...


Måndag:

Jag har sovit så dåligt inatt, vaknat varje timme, och sådär vid halvsju blev jag väckt av pojken som ville på pottan. Sen väckte han Älskade och härjade med han ett tag tills han for på jobbet.

Nu ligger han på soffan och ser barnprogram, vi ska äta frukost på en stund och sen ska vi ta ut Maja och gå till bm. Ska vara där halv elva.

Annars blir det nog ta det lugnt idag, pojken ville fa och bada, så det ska vi göra nåndag och baka bulla har han oxå frågat efter så det kan vi väl oxå hitta på...

...

Av Johanna - 7 november 2008 17:48

Nu har jag hittat usb-kabeln så det firar vi med en bild från hallowen;-)


Nu drar vi mot kalix över helgen, ha det bra alla!

Av Johanna - 7 november 2008 08:24

...Jag blir knäpp, var är min usb-kabel?!! Har ju svinmycket foton att dela med mig av åså hittar jag inte den, vad arg jag blir!


Igår var jag på klädparty hos Lotta, det var jättetrevligt, var inga kläder jag föll för direkt, men så roligt att få sitta och prata med andra tjejor. Härligt, härligt, sånt får man inte för mycket av! Hoppas det blir fler gånger:-)


Blev inge skola för mig idag, senaste dagarna har jag mått så illa, och liiika samma idag. Inte så att jag ska gå och kräkas lr så, men ändå tillräckligt för att känna mig dålig. Usch, känner mig helt slut och orkeslös...Om man ändå hade fått kunna njuta av dom här sista veckorna innan, få vila upp sig, för det kommer bli jobbigt sen,då hade det ju varit bra om man ändå nu hade kunnat ta vara på tiden. Istället går man bara och väntar, känner efter och hoppas...


Idag drar vi nog mot Storsien, blir väl där till på Söndag då jag ska hämta pojken och så far vi till min Far och firar Farsdag, jag trodde att det var förra veckan, men jag hade visst fel.

Nå men så i helgen blir det bara att ta det lugnt, ska ta med mig stickningen och bara ägna mig åt det.

Ovido - Quiz & Flashcards