Alla inlägg under november 2008

Av Johanna - 6 november 2008 14:16

Då var det provet gjort, kan ju säga att det inte gick så bra, men nåväl,gjort är gjort. Försökte svara på alla frågorna, även om jag inte ens fattade vissa av dom. Och jag som tyckte att det här kommer nog gå galant, men det är jag det, är så jäkla självsäker ibland...

Ja så nu när jag gått fram och tillbaka(med skavsår) till skolan och jag säga att att det känns i höfterna, inte så farligt ändock men det känns. Idag tog det bara en kvart att gå dit!!! Så jag gick i normaltakt alltså:-D

Så nu återstår att färdigställa rapporten och plugga lite i Svenskan, för nu har jag gjort bort värste för den här veckan. Hade varit bra om jag hade hunnit göra en himla massa nu så jag hinner ikapp och förbi dom andra. Sen har jag ju programhantering att plugga, ånej vad tråkigt...


Ikväll ville Älskade att jag sku fa och bada och han och gymma, men se du den gubben gick inte, jag hade redan planerat att fara på klädparty hos Lotta:-)  och ja, heeelt utan hans tillstånd;-)

Så då är den här dagen färdigplanerad.


Av Johanna - 6 november 2008 11:19

Jag får jämt skavsår och av minsta lilla, jag kan få skavsår av skor jag använt i flera år, ingådda och sköna, vilket är nog konstigt i sig, men nu har jag fårtt skavsår igen, av SOCKARNA!!!

Kan nån förklara för mig hur det kan gå till?!!

Detta har hänt på den korta morgonrundan jag just varit på med hunden, så kommer man hem och få byta blodiga sockar(äckligt jag vet) och nu limpa iväg till skolan, trevligt?

Jag tror inte det... fan åh!

Av Johanna - 6 november 2008 09:02

Är det Torsdag redan?!

Den här veckan har verkligen susat förbi! Snart får jag hämta min Lenka igen, då blir bråk, trots, och pinjobbigt med tanke på att jag inte är lika rörlig som jag vill vara, men jag längtar längtar LÄNGTAR!

Sitter och dagdrömmer och tänker på vad han brukar säga "Hästen går bara iväg", när han sätter sig på Maja, osv...Men på Söndag får jag tillbaka honom.


Har prov idag som jag måste sätta mig och plugga inför nu,hoppas hoppas att det går bra!! Fick inte till den där jäkla sidnumreringen igår, jag fattar inte, det måste vara fel på datorn, för inte kan det ju vara jag...

Nä men jag har ju gjort det där flera gånger så jag borde ju kunna det, men nej, det går inte, det är ju helt puckat, vad gör jag för fel? Älskade sku hjälpa mig igår men såklart, det glömdes bort. Ska fråga läraren om jag kan maila in det imorn till han, sku ju va inne den här veckan...


Annars hände inte så mycket igår, vi var på Maxi en sväng då han kom från jobbet, sen gjorde vi (läs:jag) varma mackor som vi åt till bonde sökte fru, och sen slocknade jag. Haft väldigt mycket sammandragningar inatt, konstigt att jag har så mycket på nätterna?! Dessutom sover jag så fruktansvärt dåligt, vaknar hela tiden, och nu har jag börjat få så ont i axeln. Förstår inte varför, jag ligger ju som vanligt(nästan) och sängen är ju inte särskilt hård, inte lika mjuk som min dock;-) Nä jag vet inte, men det gör inge ont när jag har klivit upp sen, så nog har det med liggställningen att göra alltid. Men det är klart, då får vi ligga och trängas i en 90:s säng oxå. Kanske är smartast om vi ändå tar hit min madrass, för annars blir det svårt med nattamningarna. Sen är man ju inte smal direkt heller, så...ja man kan ju säga att det är trångt;-)


Nä nu är det frukost och plugga som gäller...



...

Av Johanna - 5 november 2008 16:14

Då har man just kommit från skolan... Har gjort den där uppsatsen äntligen, men som alltid får jag hjärnsläpp så vi får väl se hur skitddåligt betyg jag får i det då. Dessutom ska jag omarbeta essän som jag skickade in igår, hur ska jag ha tid för det? Imorn ska ju rapporten vara inlämnad och då har vi prov, och det måste jag ge mig i kast med nu på en gång.


Ikväll har Älskade det där badmintonen efter jobbet så det blir sent när han kommer hem, och vi behöver fara och handla, får se hur jag orkar, kändes lite jobbigt att gå till och från skolan idag faktiskt. Men det var så vackert över älven, när jag gick nu hemåt, solen höll på att gå ner och ehlt spegelblankt, jag försökte fota med mobilen men bilderna blev dåliga.


Therese och jag gick och fikade idag mellan lektionerna och hon har just tatuerat sig, åh vad avis jag blir! Vill ju oxå göra en nu, men det går ju inte, jag hade ju planerat att boka en tid till December, men tydligen är det bokningsstopp nu och det finns inte tider förns nästa år. Usch vad länge tills dess! Nåja då hinner jag planera om jag kanske ska utöka tatueringen lite till:-D

Av Johanna - 5 november 2008 08:43

...och ny dag...Somnade tidigt igår med, före nio nångång,men Älskade somnade givetvis först som alltid, han drog timmerstockar redan vid åtta han:-)

Igår var väl en rätt lugn dag, pluggade hemma på eftermiddagen, och satt på fl alldeles för länge, insåg att jag inte gjorde nå vettigt alls och kunde lika gärna sätta mig i soffan och sticka färdigt den där byxan jag hållit på alldeles för länge (fy skäms på mig). Så när jag stickat klart ena hängslet och skulle börja på nästa, så får jag ett mess på telefon och tänkte att nu är det Älskade som skojar. Visst var det Äslkade allt, men inte för att skoja, han frågade om visningen var nu för han var på väg, och det hade jag ju helt glömt bort så jag hoppade ur soffan för att kolla upp om han hade sett rätt tid, och sen klädde jag på mig och trippade ner för trapporna, och sen brummade vi iväg. Vi hann dit alldeles precis när gubben skulle fara, men han få oss en snabbtitt ändå. Det var fräscht och fint, väldigt öppen planlösning och verkligen ett enormt kök! Men jag tror inte det är något för oss ändå, jag vet inte,vi har inte pratat så mycket om det ännu, men hyran är rätt dyr, och då tillkommer uppvärmning och lånen på huset, så det blir lika dyrt som att bo i en "riktig" villa. Det där var ju ett radhus, som inte var ett radhus,det satt alltså inte fast i något annat, fast alla dom andra radhusen gjorde det.


Nu ska jag käka frukost, ta ut voffen och dra mig iväg till skolan lite, har en uppsats att göra där. Hoijja idag och imorn är värst, för imorn ska den vetenskapliga rapporten vara inlämnad, samt att det är prov i Samhälls, och jag har inte hunnit med det riktigt. Men det löser sig...


Inatt drömde jag att vi fått våran bebis, men den var så stor redan, den kunde prata och sitta själv, och det var så tråkigt, vi missade alla dom där söta små första bebisljuden,jollret och bebiskratten:-( Dessutom kunde den ju inte ha några kläder alls av dom vi köpt.

Förövrigt så sover jag skitdåligt nu, vaknar hela tiden, och har svårt att somna om, har ont i hela kroppen:-(

Magen är jättetung, så när jag vänder mig från ena sidan till den andra(med stor möda) så gör det så förbannat ont, allt inuti pressas ihop och det sliter nå så vansinnigt i huden. Jag får som ligga och ta igen mig ett tag efteråt, och så får jag ju givetvis sammandragningar av detta. Älskade måste bli tokig på mina nattliga stöningar!


Jaja, nog med det, nu är det dags att visa Norran lite uppmärksamhet, den ligger på köksbordet och väntar på mig:-)

Av Johanna - 4 november 2008 11:31

Har varit på skolan idag, programhantering, guudh så tråkigt det är, men nåväl, man måst juh...

Fick se på provet jag gjorde, gick ju inte sådär superbra som jag hoppades, och Läraren sa att "jaaa, du ligger ju lite svajjigt till" och då vart jag nervös och tänkte "fan inte det här ämnet oxå". Men så sa hon "Ja du ligger ju över godkänt, men nå mer än så kan jag inte säga just nu osv".

 PHIUUUUH! Vilken lättnads suck!

Okej det är ett ämne som jag i normala fall hade kunnat få mvg i, för ärligt, det är ju inte särskilt svårt. Men som det är nu så, nä det går ju rätt knackigt det här med pluggandet, har gjort en rejält stor miss i planeringen av hösten, var väl lite väl optimistisk sådär i våras om man säger så.

Men jag har ju räknat med att kugga i matten, men oxå det enda ämnet, fan oxå, jag veet ju att jag kan å så blir det såhär, är så arg på mig själv just nu!


Madde mötte upp mig här utanför för en stund sen när jag sku ut med Maja, så jag fick mina Kreijjor, ska testa dom sen, men dom måste få ligga till sig lite först;-) Jag älskar smink, men törs knappt prova det när det ligger där så nytt och snyggt, pennorna vässade och det ser bara så fräscht ut:-D Har inte ens provat mitt mineralsmink än!


Igår skruvade Älskade ihop spjälsängen så nu står den i köket och väntar på att få bäddas och göras iordning, jag har slängt in sängkläderna i tvätten, så då vet vi vad vi har att göra ikväll, jag smålängtar lite:-D Har ju köpt smånallar och sånt på Ikea som jag tänkt göra egen mobil till sängen av, så det ska bli sååååå fint:-)

Av Johanna - 3 november 2008 18:38

Ja idag har varit en lugn dag efter helgen, suttit och pluggat lite men mest bara slappat. Vid halv fyra började jag knalla mot föräldraträffen, och Älskade mötte upp mig där. Det var nån slags teaterföreställning, som visserligen var rolig, men extremt scwammlig och klyschig så i halvtid for vi på visning på ett hus istället.

Det var faktiskt fint, men en del att göras på det, det var besiktat så där fick man mycket info, fasiken vad seriöst!

Sen bodde inte ägaren i huset, så kanske finns det möjlighet för snabb inflyttning!


Jag måste säga att jag blir så besviken, tanken med föräldraträffarna för våran del, är ju att Guss ska få lite info och att vi ska lära känna andra föräldrar, men inget av det får man. Dom sitter bara och pratar om hur mannen kommer att känna sig eftersatt och vela ha sex hela tiden, och kvinnan kommer gå upp så mycket i barnet och definitivt inte vela ha sex. Kvinnan kommer vara si och så under graviditeten och mannen kommer vara så överbeskyddande. Varför ska dom göra till sig så?  Dom får det att låta att "Så här är det" istället för att "Såhär kan det vara, men också såhär".

Jag blir så less, det är sånt scwammel, sen så får man inte direkt nån möjlighet att sitta och prata med andra föräldrar, jo då ska man diskutera om föreställningen, och varför det kan tänkas bli sådär, man som ba ORKA!

Det är så tröttsamt, dom lever ju inte i verkligheten, inte i dagens verklighet iaf. Visst finns det många som lever i klyschiga förhållanden, och många föräldrar blir verkligen supermossiga på en gång. Men allvarligt, sån är man ju faktiskt innan i såfall. Jag fattar inte vad folk håller på med ibland. Visst är det körigt och ibland(och ibland ofta) jobbigt att ha barn, man kan bli lite låst. Men man måste inte sitta inne och glo på tv ALLTID, man måste inte förändras, vissa väljer dock att göra det(varför?). Man kan fortsätta vara vuxen, och man kan fortsätta vara sig själv. Visst får man prioritera, men är man någotsånär normalt funtad så går det att leva "normalt" ändå. Usch människor!


Ska börja styra upp nån middag snart sen ska jag Wii-fita lite;-)

Av Johanna - 3 november 2008 09:53

Det har varit en körig helg kan jag säga!

Jag börjar som vanligt i kronoligisk ordning:

Fredag:

Det var bestämt att jag skulle möta Madde i stan för mina Oriflamegrejor, men pojken trotsade värre än jag nånsin varit med om, så även fast jag började förbereda för att ta oss ut genom dörren i god tid så hann jag inte. Jag sprang sista biten men förgäves, hennes buss han komma.

Ja då knallade jag vidare till Nordanålekparken. Han skrek nästan hela vägen, vilket han aldrig brukar göra annars, I vagnen brukar han alltid bli lugn.

Nåväl, Väl framme så kom Michelle och Anna just, och vi lät dom leka lite, men det var kallt så pojken ville inte stanna så länge.

Vi gick på stan lite grann och fikade sen på CK, och det var trevligt, barnen lekte och det blev inget slagsmål;-)

Sen kom båda våra respektive och vi gick åt varsitt håll...

Jag hade ju tittat på en röd väska som jag ville ha, men köpte en svart iaf, nästan likadan som jag redan har... men vaffan;-)

Älskade hade hunnit vara på Babyproffsen och hämtat ut gratispaketet, så söt han är:-D Attans vad grejor det var i den då:-D Gratis är najs!

När vi kom till bilen somnade pojken direkt, han var ju trött, inte konstigt det var bråk tidigare då. Så för att slippa väcka han, så gick vi upp och packade och for sen mot Töre direkt. I bilen fipplade jag med peruken, och han precis färdigt när vi svängde in mot byn. Där fikade vi och surrade en del, och hörde om Mor kunde vara barnvakt och det gick bra. Så vi klädde ut oss, Jag med min peruk svarta tigst, en Väääääääldigt urringad knytblus och knästrumpor. Och Söt klädde ut sig till Jockey, med ridbyxor och allt, haha!

Sen körde vi mot Kalix, superstressade, men när vi kom fram hade dom just städat färdigt och inte ens börjat göra sig iordning! Nåväll två torrbollar var där som inte alls skulle klä ut sig, vilket ändrades ju mer kvällen förflöt;-) Bror var utklädd till Hulken, grönsprayad med sönderrivna kläder, och Maria var utklädd till nån brud från KillBill tror jag det var, well... skolflicksoutfit med blod rinnandes ur ögonen...

Emma kom utklädd till pilot, torrisarna fick sen lite fejkblod här och var, och en fick två pennor "inkörda" i pannan. Läbbigt värre.

Sen blev det dags för utgång, och då ville Älskade ha burgare och vi rörde oss mot Storsien för Godnatt, ingen i Sien sa något om hans byxor, mysko...


Lördag.

Vaknade tidigt och klädde på oss och for till Töre, lämnade pojken till sin far, sen hem till mor igen. Bestämde oss för att fara till Torneå och kika in nya köpcentrat,och gjorde det mesamma. Stort och fint var det, och mycket som jag ville handla men köpte ändå ingenting. Sen for vi på Ikea, åt och kikade på julsaker, allt till granen kommer ju att handlas där helt klart!

Sen en sväng in på Candyworld, färdkost är ett måste.

Sen åkte vi mot Töre, på väg FRÅN Töre till Storsien, beslöt vi oss för att svänga in i Kalix och gå på bio och se bondfilmen med Urban. Ja så då gjorde vi det. När reklamfilmerna rullat färdigt och filmen började så somnade jag...på bion...Älskade vart inte så glad...

Sen for vi mot Sien då för att nanna, var väl framme där tio på kvällen nångång, Älskade satte sig framför tv:n en stund med resten av familjen, men jag gick och la mig och somnade direkt.


Söndag.

Älskade hade stigit upp tidigt med Maja och tagit ut henne, låtit hon springa lös och härja, jag sov och märkte ingenting.

Vaknade trött men masade mig upp iaf, såg genom förnstret hur det snöade ute, så mysigt!

Gick ner och åt frukost och såg på tv en stund, sen var det dags igen...

Körde mot Töre för att låna pojken, vidare mot Böle för att fira min storasyrra som blivit fyrtio i veckan. Fikade, surrade, och barnen lekte.

Sen började pojken bli trött, så vi for till Luleå, där fick en sovandes pojke lämnas över till sin pappa, bara ett jättetrött "hejdå mamma" fick man:-(

Vi handlade lite på Icamaxi, sen for vi hemåt till Skellefteå.

Var ändå hemma relativt tidigt,sisådär vid sju, så vi gjorde pizza, som intogs framför tv:n. Blev direkt illamående efter sista tuggan, och gick och la mig i sängen, somnade före åtta!


Har sovit tills väckarn ringde i morse, fortfarande helt slut, trots att vi låg och drog oss länge vart det inte bättre så det blev ingen skola idag för mig, ska plugga hemma då...

Är forfarande fruktansvärt trött, fast jag i stort sett bara klivit upp och ätit frukost, läst igenom "mina" bloggar och sånt, så jag tar nog en tupplur nu.


Bilder från helgen kommer att laddas upp, JAG LOVAR!




Ovido - Quiz & Flashcards