Alla inlägg under november 2008

Av Johanna - 18 november 2008 10:22

Har just varit på skolan, och när jag sitter där på lektionen så ser jag att utanför så snöar det! Så mysigt, dessutom har dom börjat hänga upp julbelysningen i stan men dom verkar inte tända den än, kanske dom väntar till skylt söndag? Längtar tills dess, jag har sån julstämning och vill börja julpynta nu på en gång, men nej första advent så är det!


Blev inge lussebak igår heller, nej för först började jag lite med Svenskarbetena men behövde lite hjälp med förslag så syrran ringde upp, och då vart man sittandes i fyra timamr i telefon och bara surrade, blev ju inte så mycket skola gjort då för mig. Så när vi lagt på, var jag ändå tvungen att fråga henne på msn, och då fick jag äntligen gjort det klart. Sen var jag ju givetvis tvungen att packa bb-väskorna, så nu är det bara förlossningsberättelsen jag ska sammanställa så är det helt klart, jo förresten! Jag behöver kanske en aktuell patientbricka? Det får jag ordna på måndag när jag ska till bm.

Älskade var supersen som vanligt, så jag ides inte laga nån middag, det blev pizza istället, och han blev överlycklig, fick han välja sku vi äta pizza och hamburgare varje dag i veckan...Så det var gött gött...


Om jag har klagat tidigare angående mina oroliga nätter så har det ju inte blivit bättre nu kan jag säga, har fått vara upp tre gånger på toa inatt, och två för att gå upp och dricka(kan vara pizzan). Förutom det har det verkligen kännts som en bastu här inne, och det är det inte, den här lägenheten är svinkall! Men hujja hur jag har blivit extremvarm i kroppen senaste dagarna.


Sen kan jag tillägga en mycket dålig nyhet, nästintill katastrof för mig, min Julmust-essens till sodastreamern är slut, PLUS att kolsyran i patronen oxå är det! KATASTROFVARNING!!! Så är jag på dåligt humör så vet ni varför...

Av Johanna - 17 november 2008 09:30

... Och ja...Guss har rätt, jag har dålig karaktär...Var så trött i morse att jag inte orkade kliva upp för att fara på skolan, men egentligen är jag mest lat. Jag vet,jag vet, jag borde skämmas, så mycket som jag tjatar om hur stressad jag är över att inte hinna med skolan, så far jag inte på den när jag ska. Dålig karaktär, förbannade jag.

Nä nu måste jag verkligen ta tag i detta med skolan, nu har jag ju  två veckor på mig då jag kan gå på skolan så nu kan jag inte hålla på och fjanta mig.


Somnade typ nio igår, vaknade vid elva och gick och la mig i sängen,vände och vred på mig men somnade till slut igen. Ja då borde jag ju inte vara trött, har ju ändå sovi hur mycket som helst...men det är mörkret, för när det nu ljusnat är jag hur pigg som helst. Vi köpte ju en sån där wake-up-light i somras, för jag vet ju att jag blir så här på vintern, åså tänkte vi att man sku vakna piggare. Ja alltså den funkar ju på så sätt att man vaknar upp mjukt och inte sådär tvärt som när en väckare ringer, men nog är jag likt förbannat trött. Precis lika trött som annars. Och sen är det inte trevligt för fem öre att vakna upp med en hundrawatts lampa lysandes rakt i fejan, men tur är det då att man kan välja hur starkt den ska lysa. Men jag är alltid rädd att jag inte ska vakna så jag har alltid på starkaste, rätt puckat egentligen, för jag sover jättedåligt och är extremt lättväckt.


Idag ska jag om jag orkar sätta igång med det där bullbaket, Älskade ville ju inte va med på det när det nu är för tidigt, så jag lär ju inte få nå hjälp med det iaf. Och det är lika bra det, kontrollfreak som jag är så blir jag ändå bara irriterad.

Och när jag nu skrivit färdigt så ska jag ta och göra lite skolarbete och skicka in, har ju (tjat,tjat,tjat) mycket att göra nu.

Och sen, SEN ska jag packa min bb-väska och packa om babyväskan så allt är ordnat upp och fixat och redo och färdigt. För nu är JAG redo, jag tycker det är dags nu, vill inte vänta och känna efter det minsta lilla mer.

Nu får den lilla komma ut.

Av Johanna - 16 november 2008 16:56

När Älskade varit och tränat och jag snyftat färdigt lite så tog vi den där promenaden med voff. Vi gick till Nordanå för att se om det var nån julmarknad som vi hört talas om, men det var ingen, uppenbarligen var den bara igår då. Nå så sen gick vi genom stan hem. Vart en ordentlig promenad för mig,det var tungt och gick inte så fort, men inte så farligt som jag trott ändå. Älskade är så snäll och har tålamod med mig, jag vet att det inte är så kul att gå på promenad i världens långsammaste takt.

 När vi kom hem kändes det lika tomt som innan, så jag satte mig en stund i soffan, men så ville Älskade iväg och handla en snabbis, så vi hann med både Ica Maxi, Jula och Willys, och jag säger då det, vi drar då verkligen vårt strå till stacken att sponsra stans alla mataffärer...

Nu ska jag dra på mig pyjisen och lägga mig i soffan och sakna min Lenka och tycka synd om mig själv lite...

...

Av Johanna - 16 november 2008 12:41

Jaha, då har han just åkt, känns inge vidare måste jag säga.

Suttit och tänkt hela morgonen, att nog kan jag väl ha han en vecka till, men jag vet ju att det inte fungerar så, han måste ju få vara med sin pappa oxå. Men det är så jobbigt när han far, det blir så tyst och tomt. Och nu kommer han vara där i två veckor, hur fa ska jag klara det. Det känns som en evighet...

Det är en mardröm att inte få se han varje dag, att inte få veta  att han är här. Nog är det jobbigt ibland, och särskilt när han kan vara så trotsig, men det är ett helvete att vara utan honom, man känner sig så halv på nått sätt.

Jag trodde aldrig att det skulle kännas så här, jag förstod inte. Jag trodde att när jag och pappan så separerade så var det bara det, men jag separerade från sonen också, ofrivilligt. Och jag ångrar inte att vi flyttade isär, men jag ångrar något så fruktansvärt att det skulle bli så här.

Jag har försökt hålla tårarna borta hela morgonen, men när jag såg att han kom med bilen så kunde jag inte längre. Jag vet att det inte är bra att pojken ser det, men jag kan inte hjälpa det.

Det är så jobbigt just nu.


Måtte bebisen komma snart så jag inte behöver vara utan han dom här två veckorna.

Av Johanna - 16 november 2008 09:10

Ja igår var verkligen en tröttdag för mig igen, låg länge och bara slöade i soffan innan vi gjorde oss iordning för att fara. Jag började förbereda pojken för det som jag alltid brukar göra, med att på bästa möjliga Nanny-vis meddela han i god tid att "nu ska vi snart fara" osv.

Så jag gick på toaletten för att tvätta av mig lite, och då hör jag pojken utanför joxa med overallen så när jag är färdig så står han där i full mundering utan något under. Ja han ville verkligen fara på kalas!

Han pratade hela tiden om att han skulle ge en present åt Jesper och att "Jesper har en STOOOR lastbil" :-D

 Och det gick verkligen jättebra, inget bråk lr så och jag kan stolt meddela att sonen-min skötte sig exemplariskt där!

Han hade inte sovit något innan vi for dit, så jag tänkte att nu somnar han direkt i bilen efteråt, men nej inte det, vi for och handlade lite på Coop och sen hem för att göra tacos. 

 Tanken var att vi sku gå en lång sväng med voffen när vi kom hem, men jag tänkte att då kommer pojken bara somna och sen blir det bråk när vi ska upp till lägenheten. Så jag gick in och började med maten så Älskade kunde gå en kortare runda med hunden. Pojken somnade inte kan jag ju säga.

 Vi åt middag och såg på tv, ingen pojk som ville sova... Nej efter nio nångång fick jag han i säng, då hade han ritat länge och älskade hade läst sagor för han(kalleanka tidningar). Han var något övertrött, men inte sådär helt illvers som han kan vara utan rätt lugn och så, så det gjorde inget att han var uppe då.

Sen somnade jag och Älskade framför CSI.

Jag vill verkligen ha ett badkar, skulle vara så skönt när bebisen bökar för mycket och när jag har mycket sammandragningar. När jag väntade pojken så badade jag badkar varje dag, men nu har vi inget.*Saknar*

Och hela gårdagkvällen passerade med mycket jobbiga sammandragningar, och en boots-beklädd bebis som koncentrerade sina sparkar mot min pissblåsa. Ett badkar hade nog underlättat mycket då.


Idag ska Lenkan hem till sin pappa:-( Känns inte superskoj, men jag måste få tid för skolan oxå. Nu har jag verkligen jättemycket att göra, måste sätta igång med lite grann ikväll.

Sen måste hunden ut på en längre sväng, stackars henne som bara får gå kortrundor nuförtiden...Och förutom det hade jag tänkt försöka orka med att baka lite lussebulla, Älskade tycker att det är förtidigt, men då får han väl vara utan då, jag ska iaf ha;-)

Av Johanna - 15 november 2008 09:20

Djääs... gårdagkvällen var lite långtråkig må jag säga, inge kul att spendera en Fredag ensam....Men det går ju det oxå.

Pojken ville inte sova, det var inge bråk lr så, men kom upp flera gånger. Han var trött så det gick i slowmotion så jag tror att han höll sig vaken för att han väntade på Älskade. Han blev så glad när han vaknade "Guttaa!!", "Mamma, gutta ä hemma nu!". Både Svärmor och Mor hann ringa och fråga om jag har några känningar, vilket jag inte har:-(


Dåligt väder är det idag, så trist när det är helg och allt och vi hade kunnat ta en fin promemnad med voff. ja bara det inte börjar regna så kan man ju göra det iaf, men känns ju inte lockande precis.


Idag fyller Lottas pojk tre år, så vi ska dit på kalas, hoppas bara min son inte avslöjar vad det är innan Jesper öppnat den;-)

Då ska vi se hur pojkarna kommer överens, det är första gången de träffas

:-)

Av Johanna - 14 november 2008 18:58

Jättekul, hela dagen som gått så bra förutom det där trotset när vi sku på bibblan. Jag har varit så glad och han har varit så duktig, så står han alldeles just nu utmed mig och bajsar och pinkar ner sig...och medans jag springer efter mopp och tvättlappar så hinner han givetvis ta i det så då var det bara att bära in han i toan och tvätta av han där. Alltså jag behöver verkligen inte det här just nu....

Av Johanna - 14 november 2008 18:34

...och ja kanske en mindre mysig kväll för min del, Älskade är på personalfest så han lär ju inte komma förns jag somnat, om han nu inte ringer och behöver skjuts hem vill säga, och jag vill helst slippa göra det.

Ja så då är det pojken och jag då, vi har ju varit igång idag så jag hoppas att nattningen inte blir något problem...Att jag iaf får ligga en stund på soffan och ha det skönt...


Som jag visste så blev det extremtrots även denna Fredag när vi sku möta Anna och Michelle, det är som att han har sattit det i system lr nått. Nåväl det var bättre än sist iaf. Och vi blev inte försenade, var till och med så tidiga att jag svängde in på Hemköp och köpte oss nå att tugga på. Sen gick vi och mötte upp dom och for på biblioteket för "Fredagslek", det var roligt för pojken. Jag däremot tycker ju inte att det är så superroligt, tycker det är jobbigt med mycket barn, särskilt barn som springer och lever om. Så man får lov att plågas lite för pojkens skull.

Det var näst sista gången innan jul och det var ju synd, hade behövt få med pojken på mer sånt, nu är det ju inte lika kul längre på lekparkerna när det är så kallt...

Sen gick vi på stan en sväng, Anna hade lite shopping som behövdes göras, sen gick vi bara runt lite. Stötte på Lotta Babyproffsen, och när Anna for hem så  följdes jag åt med Anna en sväng på stan istället. Sen skjutsade jag hem henne, och jag och pojken for på Coop och handlade och nu är vi hemma.

Hujja vad trött jag är, kommer nog få det jobbigt ikväll men det är det värt,  så skönt att få surra lite, det gör verkligen gott för själen!

Ovido - Quiz & Flashcards